Antradienio vakarą J. Statkevičius gerbėjus, o vėliau ir draugus-klientus, kvietė į neįprastą mados pristatymams vietą – Utenos pramogų areną Vilniuje. Areną pats J. Statkevičius sumanė paversti mados erdve – didžiulės kreminės spalvos drobinės balkšvos užuolaidos užstojo arenos tribūnas, dengė keliomis eilėmis sustatytus suolelius ir grindis. Prie įėjimo susirinkusieji gavo po turkio spalvos plunksnelę, kuri dvelkė naujausiu Juozo Statkevičiaus kvepalų aromatu – štai taip Juozas moka svečius stebinti. Tamsus koridorius į pristatymo salę pasitiko atverstais naujojo J. Statkevičiaus darbų albumo puslapiais.

Visų pirma keturiasdešimt žinomiausių ir nebe pirmą kartą su Juozu dirbančių manekenių – Renata Mikailionytė, Aistė Jasaitytė, Laura Imbrasienė, Smiltė Bagdžiūnė ir kitos – J. Statkevičiaus kūrinius pristatė bilietus įsigijusiems žmonėms, o pasibaigus „eilinių mirtingųjų“ mados šventei, į pramogų areną pradėjo rinktis Juozo draugai – žmonės su kvietimais, kuriems kolekcija specialiai buvo pristatyta dar kartą. „Matote kiek daug draugų turiu, vos į areną sutalpinu, o jūs dar manote, kad aš arogantiškas. Jei toks būčiau – tiek draugų neturėčiau“, – sakė įspūdingais apdarais moterų akis džiuginęs dizaineris.

Nuo dalykinių, rafinuotų ir neabejotinai išskirtinų kostiumėlių iki ilgų, blizgių, vakarinių suknių – J. Statkevičiaus jubiliejinis darbų pristatymas atėmė žadą ne vienai poniai, o ir ponai neliko abejingi. Tiesa, paprasti mirtingieji ne iš karto suprato, kad palydint modelius derėtų paploti, o raudoni batelių padai nėra „kažkoks keistas reiškinys“ arba „neįprastas požiūris“. Tačiau vėliau kolekciją stebėję kviestiniai svečiai puikiai žinojo, kaip išreikšti pagarbą, tad negailėjo nei šūksnių, nei ovacijų. O palaikymo reikėjo ne tik mados kūrėjui, bet ir modeliams – kone visos manekenės sunkiai išsilaikė ant 15 centimetrų aukščio pakulnės. Kelioms teko batelius netgi nusiauti – kojos nebeatlaikė.

Tarp kviestinių svečių, kurių buvo tikrai nemažai, sukiojosi ir pasaulinio garso teatro dailininkas, mados istorikas Aleksandras Vasiljevas, ir garsi režisierė Dalia Ibelhauptaitė, ir Ingrida Sabonienė, Astos ir Giedriaus Masalskių šeima, Jolanta Paulauskienė, Violeta ir Titas Blėdžiai, Nerijus Juška ir kiti garsūs žmonės.

Tarp puošnių damų pastebėtas ir skandalingu vadinamas atlikėjas Egidijus Dragūnas-Selas, bei vakarėlių liūtu „pakrikštytas“ Marius Gelažnikas, o kaipgi praeitų stilingas vakarėlis be Kęstučio Rimdžiaus ir Agnės Jagelavičiūtės, kurią atlydėjo mama?

Juozas asmeniškai dėkojo svečiams ir prisipažino, kad pasiruošimas šiam renginiui jį, nors ir maloniai, labai išvargino: „Trūksta miego ir maisto. Dabar kaifuočiau tiesiog gulėdamas ant lovos ir žiūrėdamas į lubas. Pavargau, bet maloniai. Esu labai laimingas“, – atsiduso didis dizaineris ir nuėjo pasitikti svečių.

Įspūdingi Juozo Statkevičiaus kūriniai bei prašmatnūs draugai – KLUBAS.LT fotogalerijoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją