Nacionalinis transliuotojas Lietuvos radijas ir televizija išplatino oficialų pranešimą žiniasklaidai, patvirtinatį, kad Lietuvos atstovas turės galimybę vykti į Maskvą. Tai Lietuvai kainuos apie ketvirtį milijono litų.

Išnykus aplinkybėms, trukdžiusioms apsispręsti dėl dalyvavimo Eurovizijos dainų konkurse, Lietuvos televizija praneša, kad nutarta dalyvauti šiame renginyje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

2009 metų Eurovizijos dainų konkursas vyks Maskvoje.

Teisę dalyvauti konkurse įgis Lietuvos televizijos nacionalinės dainos konkurso „Dainų daina“ nugalėtojas.

Eurovizijos dainų konkursą rengia EBU (Europos transliuotojų sąjunga) drauge su visomis konkurse dalyvaujančiomis šalimis-narėmis. Vienintelė EBU narė Lietuvoje yra Lietuvos radijas ir televizija.

Žinia, kad Lietuva dvejoja dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“ sukėlė daug šurmulio tarp atlikėjų. Kai kurie jų netgi atsisakė dalyvauti „Dainų dainos“ konkurse. Todėl taip pat pasitraukęs iš „Dainų dainos“ konkurso Ruslanas Kirilkinas tikriausiai nebeturės galimybės kovoti dėl teisės atstovauti Lietuvai Rusijoje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją