Gegužės 14-ąją Sasha Son(Dima Šavrovas) pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, kuomet visa Lietuva laikys sugniaužusi kumščius už dainininko sėkmę, o visa Europa, tikėkimės, nepagailės Sashai Son balsų.

Į Maskavą, kur vyks dainų konkursas, Sasha Son važiuoja su aštuonių žmonių delegacija – keturi jų pasirodys scenoje. Dima sės prie fortepijono, nes nori parodyti, kad moka ne tik dainuoti, bet ir pats sugroti kūrinį, o drauge su juo scenoje stovės trys pritariamieji vokalai, tarp jų – „Muzikos akademijoje“ dalyvavusi Baiba Skustenė, lietuvaitė Nora Skrolytė ir geras D. Šavrovo bičiulis iš Londono Samas Hywelas Jame’as, su kuriuo prieš kelis metus Sasha Son drauge dalyvavo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Problemos dėl finansų ir sceninio vardo

Didižiausia problema Sashos Son vadybininkas Martynas Tyla įvardija finansinius sunkumus arab finansinę paramą iš valstybės, kurios praktiškai nėra. „Jūs supraskite, čia spaudos konferencija, o man norisi keiktis“, – sako M. Tyla paklaustas apie valstybės paramą Lietuvos atstovui „Eurovizijoje“. Šiuo metu vienintelė pažadėta parama yra iš Vilniaus miesto savivaldybės, kurios suma nesiekia nė dešimties tūkstančių litų. Tokios mažos paramos, pasak „Eurovizijos“ reikalų žinovo LRT muzikos prodiuserio Jono Vilimo dar niekada nebuvo. Tiesa, 40 tūkst. litų paramą LRT skyrė Užsienio reikalų ministerija, tačiau jos atlikėjas negaus, tai parama skirta televizijos pasiruošimo darbams.

Iki šiol atlikėją parėmė vyriškų drabužių salonas „Suit Suply“ ir keli kiti rėmėjai, tačiau ne pinigais, o įvairia atributika. Daugiau pinigų atlikėjo komanda tikisi surinkti labdaros koncerto metu, kuris bus tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos televiziją balandžio 13-ąją. Koncerto idėją pasiūlė Sashos Son gerbėjai, kurie patys nori prisidėti prie jų mylimo atlikėjo pasiruošimo „Eurovizijai“. Tikslesnę informaciją apie tai, kaip galite paremti Sasha Son galite rasti tinklalapyje www.eurovizija2009.lt.

Anot Martyno Tylos, daugiausiai šiuo metu kainuoja reprezentaciniai koncertai po Europą, kuriuos kol kas komanda organizuoja iš savo kišenės. M. Tyla sako, kad pilnavertiškam pasiruošimui pakaktų 50 – 150 tūkst. litų, tačiau kiek pavyks surinkti – nežinia.

Tuo tarpu pats Dima Šavrovas pastaruoju metu nerimauja dėl blogai interpretuojamo sceninio vardo. Originalus vardas Sasha Son verčiamas iš rusų kalbos (Sašos sapnas), tuo tarpu vakarų šalyse daugelis mano, jog šis slapyvardis yra kilęs iš anglų kalbos ir reiškia „Sašos sūnus“, bei tariamas Sasha San. Būtent dėl to atlikėjas sumanė, jog vakarų rinkai jis prisistatinės šiek tiek kitokiu slapyvardžiu – Sasha Song (Sašos daina).

Puošis pats?

Kartu su Sasha Son į Maskvą vyksta ir kirpėja Lina Žvirblytė, tačiau daugiau jokių stilistų ar visažistų į Maskvą komanda kol kas vežtis neketina – vėl dėl tų pačių finansinių problemų. „Šiek tiek pasikonsultavome, o toliau, jau vietoje, ruošimės patys, o ką daryti?, – sako M. Tyla.

Visai Europai Dima dainuos pernelyg savo įvaizdžio nepakeitęs ir, žinoma, neatsisakys sėkmę nešančios skrybėlės. „Su šortais į sceną tikrai neisiu, nebijokite“, – juokėsi Sasha Son (g).

Atskleidę daugelį pasiruošimo ir pasirodymo detalių, Sasha Son ir Martynas Tyla paliko vienintelę mįslę – kokia kalba „Eurovizijoje“ skambės daina. Jau yra sukurta lietuviška, angliška ir rusiška dainos versija, o kurių kalbų deriniu Sasha Son bandys užkariauti Europą kol kas lieka paslaptyje.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją