Tai, kad Norvegijai atstovavusio baltarusų kilmės A. Rybako daina „Fairytale“ ir Vito daina „Opera 2”, kurios visas pasaulis klausėsi prieš daug metų, įvilktos į tuos pačius muzikinius rėmus, pastebėjo ne tik muzikalesni KLUBAS.LT skaitytojai, bet ir užsienio portalų lankytojai bei internetinių dienoraščių autoriai.


Žinoma, A. Rybako „Fairytale“ ir Vito „Opera 2” nėra identiški muzikiniai kūriniai – skiriasi tempas, kelios natos ir muzikinis išpildymas, tačiau tokių pačių akordų ir muzikinių motyvų nepastebėti sunku. Galbūt baltarusį įkvėpė Rusijos žvaigždės kūrinys?


Primename, kad iš lietuviškosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos buvo pašalinta Deivio daina „Lietuva, už tai, kad kompetentinga komisija įžvelgė panašumų tarp Deivio ir Lee Mavers Anthony kūrinio „There She Goes“.


KLUBAS.LT skaitytojai gali patys įvertinti šių kurinių panašumus ir savo nuomonę išreikšti apklausoje.


Čia galite pasiklausyti „Eurovizijos 2009“ nugalėtojo Alexandrio Rybako dainos „Fairytale“:



Čia galite išgirsti Vito dainą „Opera 2”:




Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)