Pasaulio naujienų agentūros praneša, kad Michaelui Jacksonui širdis sustojo namuose ir komos ištiktas dainininkas buvo greitai atgabentas į
Los Andželo „UCLA Medical Centre“. Deja, gydytojams atgaivinti penkiasdešimtmečio dainininko nepavyko.

Manoma, kad galima mirties priežastis – perdozavimas receptiniais vaistais. Odos vėžiu sirgęs atlikėjas pastaruoju metu turėjo problemų su vaistais. Tiksli mirties priežastis paaiškės po skrodimo, pranešė CNN.

„Galiu jums pasakyti tik tiek, kad visa šeima verkia ir aš negaliu padaryti nieko daugiau tik apkabinti juos ir pasakyti, kad juos myliu“, – kalbėjo šeimos advokatas Brianas Oxmanas.

Vos pasklidus žiniai apie M.Jacksono mirtį, prie ligoninės ėmė būriuotis jo gerbėjai, kai kurie jų verkė. Ligoninę apsupo policijos automobiliai ir į vidų neįleido nė vieno žmogaus. CNN šaltinių teigimu, per stiklines duris matėsi, kad viduje taip pat verkė žmonės.

Liepos 13-ąją Michaelas Jacksonas po ilgesnės pertraukos vėl turėjo grįžti į sceną – Londone jis turėjo surengti visą eilę koncertų, bilietai į kuriuos buvo išgraibstyti akimirksniu.

Michaelas Jacksonas savo karjerą pradėjo dar būdamas vaikas, kuomet su savo broliais dainavo didelio populiarumo sulaukusioje grupėje "The Jackson 5", o 1971-aisiais, sulaukęs vos trylikos metų, išleido savo pirmąjį solinį įrašą.

Michaelui Jacksonui priklauso perkamiausio albumo autoriaus titulas – 1982 metais jo įrašyta plokštelė „Thriller“ visame pasaulyje buvo parduota 60 milijonų egzempliorių tiražu.

Ekstravaganciją mėgęs dainininkas pasižymėjo ne tik hitais, bet ir plastinių operacijų pomėgiu. Stiprų smūgį jo karjerai sudavė plačiai nuskmabėjusi byla, kuomet dainininkas buvo apkaltintas nepuilnamečių seksaualinių išnaudojimu savo rančoje "Neverland". 2005 metais teismas atlikėją išteisino, tačiau sugniuždytas dainininkas nuo to tada viešumoje pasirodydavo labai retai. 2009-ieji turėjo tapti didžiojo Michaelo Jacksono sugrįžimo metais - per kelias valandas iš kasų dingę visi bilietai į keliolika jo suplanuotų koncertų Londono 02 arenoje buvo puikus įrodymas, kaip dainininko pasiilgo jo gerbėjai. Deja, jų lūkesčiams išvysti savo dievaitį nebuvo lemta išsipildyti.

Našlaičiais liko jo trys vaikai Prince‘as Michaelas I, Paris ir Prince‘as Michaelas II.

KLUBAS.lt galerijoje - Michaelo Jacksono gyvenimo akimirkos.