Net konkurso vedėja, garsus Baltarusijos modelis ir dainininkė Anželika Agurbaš nepašykštėjo Deiviui pagyrų, o vėliau užkulisiuose nesivaržydama į mikrofonus kalbėjo, jog lietuvis buvo bene labiausiai neįvertintas konkurso dalyvis.

Susumavus abu konkurso turus, paaiškėjo, kad Deivis iš viso surinko 137 balus ir tarp devyniolikos dalyvių užėmė vienuoliktąją vietą. Festivalio „Grand Prix“ laimėjo Kroatijos dainininkas Damiras Kedzo, surinkęs 172 balus.

Antrąją konkurso dieną, per kurią , gyvai akomponuojant Baltarusijos nacionaliniam orkestrui reikėjo sudainuoti slavų kompozitoriaus kūrinį, Deivis pasirinko klasikinį įvaizdį, labai pritikusį prie pasirinko kūrinio – kompozitorės T.Pachmutovos lyriškos dainos „Kak molody my byly“.

Artipilnė Vitebsko vasaros amfiteatro salė prapliupo plojimais vos išgirdusi pirmuosius akordus – dainą „Kak molody my byly“ puikiai žino vyresnė auditorija, kurios tą vakarą buvo nemažai. Tvirtai pradėjęs kūrinį Deivis puikiai atliko kūrinio kulminaciją – publikos aplodismentai pasipylė dar nenuskambėjus paskutiniems akordams. Vis dėlto komisija buvo nepermaldaujama – jos rašomus septintukus ir aštuntukus palydėjo žiūrovų švilpimas.

„Visiškai nesigilinu į šituos dalykus – komisija yra nevertinama, - sąmokslo teorijų nebandė regzti Deivis. – Dainuoju žmonėms, ne komisijai. Kaip sakoma, „žopoi počustvaval“ (užpakaliu jutau), kad žmonės pradės ploti, vos išgirdę dainos pradžią. Juk prieš tai ištisai buvo popsas, o T.Pachmutovos daina – visgi klasikinis kūrinys“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją