Aukso amžius versle baigėsi

Ar krizė palietė ir restoranų bei viešbučių verslą?

Be abejo, palietė, nors mūsų versle sausis visada buvo sunkus. Po Kalėdų ir Naujųjų užsakymų pastebimai sumažėja, o vasarį verslas vėl ima kopti į kalniuką. Manau, kad metai nebus lengvi, todėl labai tikiuosi valstybės paramos.

Ar taupant teko atleisti nors vieną darbuotoją?

Manau, kad su dalimi personalo teks ir mums atsisveikinti, tačiau nenorėtume daryti skubotų sprendimų. Viešbučių versle žiema visada būna šiek tiek apmirusi, o vasarą gali tekti vėl ieškotis darbuotojų.

Daug metų iš eilės Algirdo Mykolo Brazausko partijos bičiuliai jūsų viešbutyje rengdavo tarybos posėdžius, rinkdavosi laukti rinkimų rezultatų ir kitomis progomis, tačiau kalbama, kad dabar pamėgtą vietą taupydami jie apeina iš tolo. Ar tai tiesa?

Ne tiek daug ir būdavo tų užsakymų, o rinkimų štabo per Seimo rinkimus jie nedarė dėl to, kad tuo metu viešbutyje buvo švenčiamos vestuvės. Kadangi iš vestuvininkų jau buvome paėmę avansą, socialdemokratų gražiai atsiprašėme, jie viską suprato ir susirado kitą vietą. Pastaruoju metu švenčių apskritai sumažėjo, aukso laikai buvo prieš penkerius šešerius metus, kai bankai labai mylėjo savo akcininkus, o telekomai, omniteliai – klientus, todėl rengdavo didžiules puotas.

Jūsų viešbučio „Crowne Plaza Vilnius“ rekonstrukcijai išleista per 26 milijonų litų. Ar skolos jus vis dar slegia?

Be abejo, slegia, juk iš to, ką uždirbi, reikia atriekti ir bankui, ir valstybei. Esame įkinkyti mokėti paskolą dar dešimt metų, bet labai tikiuosi, kad tą naštą valstybė palengvins.

O ar krizės metu taupote kasdieniuose reikaluose, gal daugiau vaikštote pėsčiomis?

Aš visą gyvenimą taupiau ir niekada pinigų neleidau vėjais, nes šviesaus atminimo močiutė man sakydavo: „Anūkėle, žmogui daug nereikia: kiek pakasei, tiek ir palesei.“ Nemėgstu šokolado, tortų, pyragų... Gardžiausi man lietuviški lašinukai, kurie nebrangūs ir daug jų nesuvalgysi. Žmonės verkia, kad dėl krizės tenka veržtis diržus, tačiau, manau, kad ir man, ir daugeliui Lietuvos žmonių nepakenktų numesti svorio. Gaila mažas pajamas gaunančių žmonių, kurie vos išgali susimokėti už elektrą, šildymą. Gaila vaikučių, kurių akys blizga, kurie daug ko nori, gaila mamų, kurios negali visko nupirkti, todėl joms širdis plyšta.

Jubiliejus – be jokios prabangos

Po kelių dienų švęsite 60-ąjį gimtadienį. Kaip paminėsite šią sukaktį?

Anksčiau galvojau, kad planuoti pradėsiu prieš metus iki jubiliejaus, tačiau atsitiko taip, kad iki šiol niekuo nepasirūpinau (juokiasi). Likus savaitei, vyras sunerimo: „Kodėl nieko nedarai?“ Pasižiūrėjau į kalendorių, ir tikrai – jubiliejus jau ant nosies, o darbai, reikalai, įsipareigojimai taip įsuko, kad save visai pamiršau.

O ką galima suorganizuoti per vieną savaitę?

Manau, kad suspėsiu. Labai daug artimų žmonių laukia tos šventės ir tikrai pagelbės.

Ar puotai pasirinkote tradicinę jūsų šeimos švenčių vietą – viešbutį „Crowne Plaza Vilnius“?

Be abejo! Turime erdvią salę, kurioje patogu stebėti programą ir pasišokti galima, nes yra parketas. Jauku man ten, ir draugai pripratę.

Ar ilgas svečių sąrašas?

Planuoju pakviesti apie šešiasdešimt, tačiau jeigu ateis daugiau, tikrai surasiu, kur pasodinti.

Daugiau – šios savaitės žurnale „Klubas“

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją