Statybų verslą užklupo krizė

Andrius Rimiškis kadaise buvo eilinis berniukas iš Jūžintų kaimo, tačiau viskas pasikeitė po realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Andrius ne tik tapo žinomas ir populiarus, bet dar ir 100 000 litų laimėjo. Už juos dangoraižyje nusipirko erdvų butą, kurį vėliau pardavė ir iškeitė į trylikos arų žemės sklypą netoli Klaipėdos. Tai įvyko beveik prieš dvejus metus, kai Andrius nusprendė pabandyti laimę statybose. Žinodamas nelengvą situaciją šiame sektoriuje, jis vis vien ryžosi ir įkūrė statybų bendrovę „R&J Project“. Ji turėjo imtis ir Andriaus namo statybų, tačiau užklupus krizei visi darbai sustojo, rašo žurnalas „Klubas“.

„Muzika - dėl meilės, o statybų verslas - kad būtų iš ko gyventi“, - viename interviu pernai sakė A. Rimiškis. Tačiau šie žodžiai, matyt, ir liks tik žodžiais, nes sunkmetis paveikia ne tik mirtinguosius, bet ir žinomus žmones.

Su darbuotojais visai nesiskaito

Apie sunkią A. Rimiškio situaciją statybų versle papasakojo į žurnalo „Klubas“ redakciją paskambinusi klaipėdietė. Bijodama būti atpažinta, moteris nepanoro, kad jos pavardė būtų viešinama.

„Tas Rimiškis skelbiasi esantis verslininkas. Tačiau su eiliniais darbuotojais jis visai nesiskaito, jau seniai nemoka atlyginimų. Delsia, kartais pamėto kapeikas, - tikino ji. - Skambinu visų darbuotojų vardu. Savo pavardės sakyti nenoriu - mano vyras užsiima statybomis, todėl bijau, kad ateityje mums gali pakenkti.“

Viskas mokama juodais pinigais

Kiek Rimiškis jums skolingas?

Konkrečiai mano vyrui apie pusantro tūkstančio litų. Bet pinigų jis nesumokėjęs visiems.

Ar bandėte kalbėtis su pačiu Rimiškiu?

Bandome nuolatos. Ne visada pavyksta jam prisiskambinti. O jeigu pavyksta, siūlo laukti – jei kas nors perves pinigų, atsiskaitys ir su mumis. Tačiau jokių rezultatų. Bandai kitą savaitę ir vėl skambinti, bet pasaka be galo. Žadėjo net vekselius pasirašyti. Su vyru kalbėjom ir apie teismus. Bet jis sako, kad neis ir nesibylinės dėl kelių tūkstančių – vien teismo išlaidos kiek kainuos... Pikčiausia, kad į eilinį žmogų visiškai nekreipia dėmesio. Darbininkas jam – tuščia vieta. Iš verslo tiek prasigyvenęs, kad statosi sau namą. Kai matome, kas Klaipėdoje dedasi, juokas ima. Koks jis gali būti verslininkas, kai su niekuo nesiskaito?

Moteris žurnalui „Klubas“ sakė, jog pinigai jos vyrui mokami vokeliuose, kaip ir daugumai kitų darbuotojų, tačiau net ir tai nepadeda A. Rimiškiui laiku sumokėti darbuotojams algų. Moteris prisipažino, kad nežino, ko griebtis, nes teismo išlaidos atsieitų dar daugiau. Po paskutinių pažadų ašarų nesulaikė net A. Rimiškio bendrovėje dirbantis pašnekovės vyras.

Perspektyvos liūdnos

Pats Andrius nevynioja žodžių į vatą ir neneigia, kad su darbuotojais nepavyksta atsiskaityti laiku. „Krizė paveikė ir mano verslą. Darbų lyg ir yra, bet su atsiskaitymais problemos. Visi vėluoja, tad labai sunku. Nesumoka užsakovai, būna, kad ir valstybė neatsiskaito. Perspektyvos, žodžiu, liūdnos“, - žurnalui „Klubas“ sakė A. Rimiškis.

Nejaugi gresia bankrotas?

To gal dar nenusimato, bet darbai sustabdyti.

Iš pradžių verslas sekėsi?

Be abejonės, kaip ir visiems. Dabar nebesinori nieko imtis, nes situacija tikrai liūdna. Kurį laiką statybose bus ramu. Tačiau visi pergyvens tą laiką.

Daugiau skaitykite šios savaitės žurnale „Klubas“

Daugiau žurnale „Klubas“ taip pat skaitykite:

Vakarėlių liūtai:
Elitas ar veltėdžiai?

Marta Lukošiūtė
Planas – Grožio konkursas ir vestuvės

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)