Tiesa, teisėjams „Lietuvos gyvūnų augintinių centro“ organizuotoje tarptautinėje kačių parodoje Natalijos Demono paimti į rankas nepavyko – katinas buvo ganėtinai agresyviai nusiteikęs. Galbūt dėl streso, juk parodoje dalyvavo pirmą kartą, o gal dėl savo išskirtinio charakterio – artyn Demonas sunkiai prisileido net savo šeimininkę, o jį apžiūrinėjančią veterinarę katinas netgi apdraskė.

„Buvo nelabai smagu, nes jis nieko neprisileido artyn, jau tikrai nesitikėjau, kad būsime gerai įvertinti. Bet teisėja iš Maskvos labai gyrė jo išskirtinę spalvą ir negailėjo komplimentų, o diplome netgi įrašyta, kad mano Demonas – puikaus charakterio“, – džiaugėsi pusantrų metų augintinį turinti N. Zvonkė.

Atlikėja džiaugiasi Demono pasiekimais dar ir dėl to, jog ji ketina kergti savo katiną su tituluotomis katėmis, o norint, kad kačiukai turėtų kilmės dokumentus N.Zvonkės katinui reikia turėti bent tris aukštus įvertinimus, todėl Natalija su Demonu ir toliau dalyvaus parodose.

Nors Deivydas Zvonkus žmonai katiną padovanojo ne dėl to, kad Natalija ketino užsiimti kačiukų veisimu, dabar N. Zvonkė apsisprendė savo kilmingam katinui suteikti progą tęsti giminę, juolab, kad šios veislės kačių veisimas Lietuvoje – neblogas verslas.

„Iš tikrųjų, Kanados Sfinksų su kilmės dokumentais ir nekastruotų Lietuvoje ne tiek ir daug, todėl konkurencija tikrai nemaža. Moteris, kuri pasiūlė mano Demoną sukergti su jos kate netgi buvo pasiryžusi už mane su juo dalyvauti parodose, kad gautume tuos tris įvertinimus. Kai parodoje pasakiau, kad katinas nekastruotas ir apdovanojimų man reikia veisimui – jaučiau konkurencingus žvilgsnius“, – kačių veisimo verslo subtilybes atskleidžia Natalija.

Vis dėlto savo Demono pasiekimais N. Zvonkė džiaugiasi ne tik dėl galimybės veisti kačiukus – ji didžiuojasi, kad jos augintinis, su kuriuo jiedu karaliauja namuose Klaipėdoje, buvo išgirtas ir puikiai įvertintas nepaisant įnoringo charakterio: „Mes su seserimi ir juokiamės – visur vis rašoma „Zvonkės fiasko“, „Yvos fiasko“, o dabar bus galima parašyti – „Zvonkės katino triumfas“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją