Mane labai žavi senovės graikų kultūra – jų architektūra, menas, teatras. Visa tai, kas tuo metu vyko Graikijoje ir Romos imperijoje, taip skyrėsi nuo Lietuvos, tuo metu gyvenusios vos ne akmens amžiuje.

Neseniai skaičiau, kodėl graikų ir romėnų valstybės buvo panašios - jos viena kitą stebėjo, viena iš kitos perėmė kai kuriuos valdymo, meno dalykus.

Mane domina ne tik senovės istorija – taip pat ir valdymas, politika ir ypač vėlesnių laikų diktatorių asmenybės – Napoleonas, Hitleris.

Vieni svarbiausių įvykių pasaulio istorijoje – pirmasis ir antrasis pasauliniai karai, kurie, manau, ir šiais laikais turi didžiulę reikšmę šalių ekonomikos ir galios pasiskirstymui.

Svarbiausia, kad kiekvienas žmogus bent jau bendrais aspektais susidarytų nuomonę apie pasaulį, visuomenę ir šalis – kodėl jos yra būtent tokios, o ne kitokios, kodėl kai kurios priklauso galingiesiems, o kitos – ne. Kodėl, pavyzdžiui, Anglija išliko tokia stipri, nors ją kurią laiką, galimą sakyti, valdė Prancūzijos karaliaus vasalas.

Vienas paskutinių įvykių, ypač sukrėtęs mane – rugsėjo 11-osios teroro aktas. Internete klaidžioja filmas, kuriame pasakojama apie dalykus, kurių Amerika nenorėjo paviešinti, o gal jai nebuvo naudinga jų atskleisti. Tame filme rodoma, kad dvyniai sugriuvo ne tik dėl to, kad į juos įsirėžė lėktuvai – dangoraižiuose buvo padėti sprogmenys, pagreitinę brolių dvynių subyrėjimą.

Patį rugsėjo 11-osios teroro aktą žiūrėjau per televizorių, vyko tiesioginė transliacija. Kai pamėgini įsivaizduoti, ką turėjo jausti žmonės, žinantys, kad kažkas iš jų artimųjų yra tuose griūvančiuose dangoraižiuose, ir jiems niekuo negali padėti, supranti, kaip tai yra žiauru.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją