Kaip vienos stebėtinai greitai įsižiebia, taip ir užgęsta, kitos dešimtmečius neišlipa iš skandalų, gandų, prabangos ar didesnių/mažesnių pinigų balos. Dažniausiai tamsioji populiarumo pusė yra daug ryškesnė už šviesiąją, nors nepabandžius sunku tuo patikėti.

Žmones vilioja, iš pirmo žvilgsnio, lengvai uždirbami pinigai, šlovė, ypatingas dėmesys, didesnės galimybės. Atrodo, kad viskas taip gražu ir paprasta. Deja, dažniausiai tenka paaukoti ne tik susikrautus turtus, bet ir sveikatą, blaivų protą ar net gyvybę (legendinio Johno Lennono pavyzdys).

Šiais laikais nieko nebestebina narkotikų ir alkoholio skandaluose mirkstančios užsienio žvaigždės, kurios reabilitacijos klinikose lankosi turbūt dažniau, negu aš – prekybos centruose. Kokią fantastišką karjerą padarė Britney ir kaip žemai ją nubloškė per stipri populiarumo banga. Talentingoji Amy taip pat sėkmingai smunka žemyn. Ką jau kalbėti apie Jacksoną su visais jo milijonais ir pedofiliškomis istorijomis. Net Lietuvoje negali suspėti visur ir turėti viską, ko užsigeidi, nes paprasčiausiai išprotėtum.

Iš tiesų tas begalinis dėmesys, įtampa ir pervargimas verčia ieškoti kitų atsipalaidavimo būdų. Nebeužtenka tiesiog audringai pasilinksminti, žvėriškai prisigerti ar gardžiai išsimiegoti. Nepalengvėja. Taip yra ten, taip yra ir čia. Ir visai nesvarbu, kokio dydžio žvaigždė esi, jeigu tavo problemos tampa didesnės už tave. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia, užtenka apsidairyti lietuviškame „žvaigždyne“. Sovietmečiu populiarumo viršūnėje buvę atlikėjai sunkiai susitaiko su išblėsusia šlove, taip natūraliai atsiranda stresas, depresija, alkoholis... Liūdna.

Kaip sakoma, lazda turi du galus, todėl nereikia persistengti, būtina įvertinti savo galimybes, nes kitaip pasekmės gali būti pačios spalvingiausios. Man net šiek tiek baisu darosi pagalvojus, kas manęs laukia rudenį, nes per vasarą apsiėmiau tiek visokiausių darbų, projektų, koncertų ir kitų įsipareigojimų, kad nežinau, kaip su viskuo susidorosiu. Tiesiog viskas kaupiasi ištisus metus ir vieną dieną supranti, kad turėsi padaryti daugiau negu įsivaizdavai galinti, o atsisakyti kartais paprasčiausiai negali, privalai padaryti ir viskas, kito pasirinkimo nėra. Ne visada mes darome tai, ką norime. Kartais populiarumo kaina būna labai labai didelė.

Visada Jūsų, Natalija

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją