Be abejo, pasitaiko ir išimčių. Negalima teigti, kad visi vairuotojai yra nekultūringi ir nesilaiko saugaus eismo taisyklių, tačiau didžioji dalis vairuotojų neprisiima atsakomybės, sėsdami prie automobilio vairo.

Iš tiesų, Lietuvos atlikėjams automobilis yra antrieji namai, jame praleidžiame didesnę savo dienos dalį. Koncertai, renginiai, filmavimai – visa tai neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, todėl automobiliu tenka daug keliauti po įvairius Lietuvos miestus, miestelius ar kaimus.

Paskutinės savaitės įvykiai privertė susimąstyti apie prastą Lietuvos vairavimo kultūrą. Mano automobilis „Mazda 5“ buvo apgadintas net tris kartus. Iš tiesų, net baisu vairuoti automobilį, kai keliuose siaučia neatidūs vairuotojai. Šiuo metu itin gausu informacijos apie autoįvykius, kuriuose tragiškai žūsta žmonės. Tačiau net ir tai nestabdo vairuotojų sėstis prie automobilio vairo išgėrus ar vairuoti neatidžiai. Kai mes vykstame koncertuoti, esu atsakinga už savo grupės merginų Kristinos ir Gintarės gyvybę ir sveikatą, todėl pati stengiuosi kelyje būti dėmesinga ir to paties norėčiau sulaukti iš automobilius vairuojančių piliečių.

Daugelis atlikėjų teigia, kad Vilniuje vairavimo kultūra yra savotiška. Mums tenka dažnai, net tris kartus per savaitę, lankytis Vilniuje ir esame pastebėjusios, kad vairavimo kultūra mieste yra šiurkštesnė. Taip yra dėl riboto gatvių pralaidumo, susidarančių spūsčių ir didelių transporto srautų, kurie yra neišvengiami.

Kultūros turi mokytis visi eismo dalyviai - pėstieji, dviratininkai, automobilių vairuotojai, motociklininkai. Vairavimo kultūros trūkumą gatvėse pastebi ne tik eiliniai vairuotojai ar pėstieji, bet ir profesionalaus vairavimo įgūdžius perduodantys instruktoriai. Nekultūringi ir neatidūs vairuotojai yra viena iš priežasčių, nulėmusių padidėjusį tragedijų keliuose procentą.

Labai smagu girdėti, kad Lietuvoje vyksta įvairios akcijos: „Stop karui keliuose“, „O kas už vairo? Draugiškas vairuotojas“, kurios nori atkreipti dėmesį apie baisią situaciją keliuose. Todėl norėčiau paraginti visus vairuotojus būti atidesnius ir prisidėti prie šių akcijų. Vairuotojau, būk atidus ir kultūringas kelyje!

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją