Konkurso „Dainų daina“ organizatorius Nacionalinis transliuotojas susidomėjo tokiomis pastabomis ir iniciavo dainos autentiškumo tyrimą.

LRT pranešime žiniasklaidai rašoma:

Nacionalinio dainos konkurso „Dainų daina“ organizatoriai gavo pranešimų, kuriuose teigiama, kad Deivio daina „Lietuva“ (autorius – D. Norvilas) yra grupės SIXPENCE NON THE RICHER dainos „There She Goes“ plagiatas.

Praėjusį šeštadienį atrankos koncerte Deivis su daina „Lietuva“ surinko daugiausiai balų.

Konkurso organizatorių prašymu dainą tyrė LATGA ekspertų komisija. Komisijos išvadose rašoma, kad Deivio kūrinys nėra plagiatas, tačiau panašumų su daina "There she goes" yra.

Šiandien po pietų LATGA-A generalinis LATGA-A direktorius Edmundas Vaitiekūnas oficialiai pareiškė, kad toks kūrinys, kuris buvo pristatytas konkursui, ne tik negali pretenduoti į prizą, bet ir apskritai skambėti viešai. Anot jo, nors ir ekspertai neįžvelgė viso kūrinio panašumų su daina "There She Goes", autorių teisių gynimo asociacijos agentūra gina ir atskiras kūrinio dalis. Todėl, nors Deivio daina ir nėra plagiatas, ji, anot E. Vaitiekūno, negali pretenduoti į jokius apdovanojimus.

Klubas. lt skaitytojai gali patys pasiklausyti dainos „There She Goes“ ir palyginti ją su Deivio atliekama „Lietuva“.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją